Op 1 november gaf Burgemeester van Ahmed Marcouch van Arnhem het startsein voor de Week van Pleegzorg 2022. Met het groen oplichten van de Eusebiuskerk gaf de burgemeester symbolisch ‘groen licht’ voor de toekomst van pleegkinderen. De Week van de Pleegzorg is begonnen!

Landelijke aandacht voor Pleegzorg

Tijdens de Week van de Pleegzorg is er landelijk extra aandacht voor pleegzorg. Laten we nog een keer extra zien hoezeer onze pleegouders gewaardeerd worden. En hopen we nog meer mensen te motiveren om hun huis en hart te openen voor een pleegkind.

Pleegouders zijn ontzettend waardevol

Pleegzorg is enorm belangrijk voor kinderen voor wie het niet mogelijk is om in een stabiele, liefdevolle en veilige omgeving op te groeien. Pleegouders voorzien hierin door een kind (tijdelijk) een thuis te bieden. Dat kan soms pittig zijn omdat je te maken kunt krijgen met trauma, weerstand of beperking. Maar onze pleegouders geven óók aan dat het bieden van pleegzorg hun eigen leven verrijkt. En dat het voldoening geeft om van zoveel betekenis te kunnen zijn voor ‘hun’ kinderen.

Wij waarderen de inzet, warmte en begeleiding die onze pleegouders elke dag geven heel erg. Lieve pleegouders, ontzettend bedankt dat jullie het verschil voor deze kinderen maken!

 

Wilt u ook het verschil maken voor een pleegkind?

Er zijn heel veel mogelijkheden om te helpen. Wist u bijvoorbeeld dat u zelf kunt aangeven of je deeltijd, fulltime of tijdelijke zorg kunt bieden? We bespreken dan samen wat bij u en uw situatie past. Welke vorm u ook kiest en of u wel of geen eerdere ervaring met pleegzorg hebt, u wordt altijd zorgvuldig en deskundig begeleid door één van onze pleegzorgwerkers.

Overweegt u om pleegouder te worden, maar wilt u nog wat meer informatie? Ga naar: Ik wil pleegouder worden

U kunt op deze pagina ook de brochure pleegouderschap aanvragen, zien wanneer er informatiebijeenkomsten plaatsvinden en u aanmelden voor de pleegzorgnieuwsbrief.