Ik woon thuis en krijg hulp

Thuis is het niet altijd even fijn, er zijn zorgen. Je ouder(s) heeft/hebben aangegeven hulp te willen bij de opvoeding of de rechter heeft besloten dat je ouder(s) hulp kan/kunnen gebruiken bij het opvoeden, dus nu komt er een werker bij jullie thuis langs om te helpen zodat het straks weer beter gaat. Deze werker noemen wij een ambulante werker. Hij of zij komt bij jou thuis om te helpen.

Jouw ambulante werker is er echt voor jou. Voel je dan ook vrij om met haar of hem te praten als het goed gaat, maar ook zeker als het niet zo goed gaat. Het kan ook zijn dat je een ondertoezichtstelling (OTS) hebt. Bij een OTS krijgen je ouders verplicht hulp bij het opvoeden. Dan kan je ook praten hierover met je jeugdzorgwerker.

Veel gestelde vragen

  • Maak je je zorgen dat je niet langer thuis mag wonen? Je wordt niet zomaar uit huis geplaatst. Dat beslist een rechter en een jeugdzorgwerker.  Lees hier meer over.

  • De ambulante werker is er voor jou, als je je ergens zorgen over maakt of je bent niet blij met de aangeboden hulp, dan kun je hierover in gesprek. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden. Of je bespreekt dit met je jeugdzorgwerker.

Voel je je echt niet veilig en durf je het aan niemand in je omgeving te vertellen? Dan zijn er verschillende organisaties waarmee je kan bellen of chatten.

 

Zie ook

Jouw rechten

Je hebt speciale rechten. Deze rechten zijn er om jou te beschermen.

Meer informatie

Jouw privacy

Hier leggen we uit waarom we je persoonsgegevens verwerken en wat we daar mee doen.

Meer informatie

Hulp als je niet tevreden bent

Ben je niet tevreden over de hulp? Lees hier welke stappen je kan nemen.

Meer informatie

Website Jeugdstem

Jeugdstem biedt gratis hulp en informatie aan kinderen, ouders en pleegouders die te maken hebben met de jeugdzorg.

Naar de website