Ik woon thuis en krijg hulp
Thuis is het niet altijd even fijn, er zijn zorgen. Je ouder(s) heeft/hebben aangegeven hulp te willen bij de opvoeding of de rechter heeft besloten dat je ouder(s) hulp kan/kunnen gebruiken bij het opvoeden, dus nu komt er een werker bij jullie thuis langs om te helpen zodat het straks weer beter gaat. Deze werker noemen wij een ambulante werker. Hij of zij komt bij jou thuis om te helpen.
Jouw ambulante werker is er echt voor jou. Voel je dan ook vrij om met haar of hem te praten als het goed gaat, maar ook zeker als het niet zo goed gaat. Het kan ook zijn dat je een ondertoezichtstelling (OTS) hebt. Bij een OTS krijgen je ouders verplicht hulp bij het opvoeden. Dan kan je ook praten hierover met je jeugdzorgwerker.
Veel gestelde vragen
-
Maak je je zorgen dat je niet langer thuis mag wonen? Je wordt niet zomaar uit huis geplaatst. Dat beslist een rechter en een jeugdzorgwerker. Lees hier meer over.
-
De ambulante werker is er voor jou, als je je ergens zorgen over maakt of je bent niet blij met de aangeboden hulp, dan kun je hierover in gesprek. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden. Of je bespreekt dit met je jeugdzorgwerker.
Voel je je echt niet veilig en durf je het aan niemand in je omgeving te vertellen? Dan zijn er verschillende organisaties waarmee je kan bellen of chatten.
- Bij spoed – bel: 112
- Minder hoge speed – bel: 144
- Kindertelefoon – bel: 0800 0432
- 113 Zelfmoordpreventie – bel: 0800 0113
- Loverboys herkennen en betrouwbare hulp inschakelen – bel: 013 543 3073
- Jeugdstem-bel: 088 555 1000