Ik woon in een pleeggezin

Jouw pleegzorgwerker of jeugdzorgwerker is er echt voor jou. Voel je dan ook vrij om met ze te praten als het goed gaat, maar ook zeker als het niet goed gaat. Minimaal twee keer per jaar maakt onze medewerker een afspraak om met jou te bespreken hoe het met je gaat. Twee gesprekken is het minimale, maar natuurlijk kan je altijd zelf om een gesprek vragen. Vind je het niet fijn om dit te doen, vertel dit dan aan je pleegzorgwerker. Dan zoeken jullie samen naar een oplossing die voor iedereen prettig werkt.

Veelgestelde vragen

  • Heb je een ondertoezichtstelling (OTS)? Bij een OTS krijgen ouders verplicht hulp bij het opvoeden. Je hebt een jeugdzorgwerker die samen met jouw ouders beslissingen neemt. Of sta je onder voogdij? Dan mag de jeugdzorgwerker beslissingen nemen. Dan kan je met vragen zowel bij je pleegzorgwerker als bij je jeugdzorgwerker terecht.

  • Je hebt het recht om contact met je ouders te onderhouden, maar je maakt hier wel vaste afspraken over met je ouders en je pleegzorgwerker of jeugdzorgwerker. Het kan ook zijn dat de rechter bepaalt hoe vaak jij je ouders kan zien. Misschien ga je naar je ouders of komen je ouders naar jou in je pleeggezin. Wat de afspraak ook is, iedereen moet zich aan die afspraken houden.

  • Bespreek dit met je pleegzorgwerker of jeugdzorgwerker, zij kunnen hierover in gesprek gaan met het pleeggezin. Dan kunnen ze samen kijken wat er gedaan kan worden om het jou naar je zin te maken. Als het echt niet goed gaat tussen jou en je pleeggezin, dan kan het zijn dat er een ander gezin wordt gezocht.

Voel je je echt niet veilig en durf je het aan niemand in je omgeving te vertellen? Dan zijn er verschillende organisaties waarmee je kan bellen of chatten.

Zie ook

Jouw rechten

Je hebt speciale rechten. Deze rechten zijn er om jou te beschermen.

Meer informatie

Jouw privacy

Hier leggen we uit waarom we je persoonsgegevens verwerken en wat we daarmee doen.

Meer informatie

Hulp als je niet tevreden bent

Ben je niet tevreden over de hulp? Lees hier welke stappen je kan nemen.

Meer informatie

Website Jeugdstem

Jeugdstem biedt gratis hulp en informatie aan kinderen, ouders en pleegouders die te maken hebben met de jeugdzorg.

Naar de website